Policy dokument

Övergripande syfte och mål

STK:s juniorverksamhet syftar till att ge tennisintresserade ungdomar möjlighet att utveckla sig efter egen förmåga till att bli kunniga tennisspelare. Juniorverksamheten syftar också till att skapa intresse för klubbens hela verksamhet. Målet är att ungdomar efter junioråldern ska fortsätta att vara aktiva inom klubben, komma med i de olika seniorlagen och hjälpa till med träning och sparring av yngre juniorer. Dessutom vill vi genom juniorverksamheten erbjuda en social gemenskap och bidra till ungdomarnas sociala fostran.

För att stödja utvecklingen i den riktning som juniorverksamheten syftar mot finns mer detaljerade mål samt regler. Reglerna ställer krav på ett gemensamt engagemang som vi hoppas bidrar till både en positiv utveckling för barnens och ungdomarnas tenniskunnande och sociala fostran liksom en trevlig social gemenskap för föräldrarna. Föräldrar och barn uppmanas att tillsammans studera reglerna och fundera över vad de innebär.

I STK: s juniorverksamhet ska alla deltagare
• lära sig ett gott uppträdande på och utanför banan
• lära sig att hjälpa andra, umgås och att ta ansvar
• öka sin självkänsla genom att känna att man lyckas oavsett spelstyrka
• bli självständiga spelare
• ges möjlighet att utvecklas efter sin egen personliga förmåga och vilja

För tävlingsverksamheten är målet dessutom att
• säkerställa rekryteringen till klubbens olika representationslag
• få fram spelare av hög nationell klass

Spelaröverrenskommelse för tävlingsgruppen

Generella regler

Du som deltar i juniorverksamheten, dvs spelaren
• Spelar tennis för att det är kul, är positiv och gör ditt bästa på träningarna
• Är en bra kompis med och god förebild för alla andra juniorer i klubben
• Meddelar tränaren om du inte kan komma på träningen
• Följer de ordningsregler som gäller i tennishallen
• Tar del av den information som sänds hem och som finns anslagen i hallen
• Betalar träningsavgiften och medlemsavgiften i tid
• Hjälper till vid juniorverksamhetens olika arrangemang
• Löser tävlingslicens inför det år du fyller 13 år, om du tävlar
• Går distriktsdomarkurs om du ska spela sanktionerade tävlingar

Du som har barn i juniorverksamheten, dvs föräldern
• Deltar i de föräldramöten du kallas till
• Ställer krav på att ditt barn uppför sig bra på och utanför banan
• Kan alltid framföra synpunkter eller frågor till tränarna
• Ger ditt barn successivt ökat ansvar för rutinerna runt tennisen som att packa väskan, ta sig i tid till träningen, anmäla sig till tävlingar osv.
• Har möjlighet att utbilda dig själv inom tennis genom att delta i t ex tenniskurs, tränarkurs och andra funktionärskurser för att på det sättet tillsammans med ditt/dina barn utvecklas inom sporten

Om ditt barn tränar minst två timmar i veckan så deltar du aktivt i olika aktiviteter runt juniorverksamheten (gäller Fortsättningsskolan och Tävlingsgrupp)
Det kan t ex vara att:
• Hjälpa till med klubbtävlingar för juniorer
• Ingå i en arbetsgrupp
• Ta ansvar for skjutsning vid tävlingar på annan ort
• Hjälpa till vid större klubbarrangemang t ex Sundsvall Open, RM, Sundsvalls Junior Cup, etc.

Alkohol och droger

Spelare och ledare skall inte nyttja alkohol, tobak och andra droger när man är tillsammans med föreningens ungdomar representerar föreningen. Vid tävlingar och träningsläger representerar man föreningen dygnet runt. Om föräldrar är tillsammans med föreningens ungdomar omfattas även dessa av denna regel.

Tränare/ledare som redan snusar eller röker måste tänka på att inte göra det i barnets närhet. Vi vet att vår roll som idol har en stor inverkan på hur våra barn kommer att se på tobak i framtiden.

Vi tar helt avstånd från alla typer av doping.

Vi ska därför arbeta för en alkohol och drogfriförening genom ständigt information till våra tränare, ledare, spelare och medlemmar.

SUNDSVALLS TENNISKLUBB

Uppdaterad: 06 NOV 2018 10:16 Skribent: Patrik Backman